Over ons

Een klein feestje, maar met een grote impact

Elk kind verdient een onbezorgde jeugd daar hoort ook het vieren van een kinderfeestje bij.

Home » Over ons

Een kleine bijdrage, een grote glimlach

Wie zijn wij en wat doen we?

Wij zijn een stichting die kinderfeestjes organiseert voor kinderen die op de basisschool zitten en langere tijd in armoede leven. Leven in armoede heeft een blijvende impact op het kind. Vaak worden kinderen buitengesloten, zijn onzeker en kunnen niet meedoen met buitenschoolse activiteiten. Dit heeft allemaal invloed op de psychologische ontwikkeling van een kind en vergroot de kans op achterstanden en ongelijkheid.

Wij vinden dat ieder kind een jeugd verdient zonder te veel zorgen. Een kinderfeestje vieren met je vriendjes en vriendinnetjes is onderdeel van je jeugd. Het maakt kinderen blij, zorgt voor sociale verbinding, gelijkwaardigheid op school en helpt bij de vorming van een stabiele en stevige persoonlijkheid.

Daarom doorbreken wij de vicieuze cirkel van armoede en stellen kinderfeestjes beschikbaar voor de jarigen. Jarig zijn is voor ieder kind iets speciaals en wij maken er een onvergetelijke herinnering van.

Naast het organiseren van kinderfeestjes, kijken wij ook verder. Door onze krachten te bundelen met partners en verhalen te verspreiden over kinderen die in armoede leven, zorgen we voor maatschappelijke impact. Wij hopen dat op deze manier steeds meer mensen opstaan tegen armoede. Ouderen kunnen een rol spelen bij onze stichting, maar ook mensen met een afstand tot de maatschappij. En mensen die weer terug willen naar het arbeidsproces, zijn voor ons belangrijk.

Geschiedenis van de stichting

In 2016 is de stichting opgericht door Renée Kranenberg en Mieke Deiters. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studententijd in Groningen. Met hulp van vele anderen, hebben zij hun schouders er onder gezet en de stichting laten groeien en bloeien. In januari 2020 is Mieke uit het bestuur gegaan om haar pad elders te vervolgen.

Per 1 december 2020 heeft Marleen Vonk, voorheen algemeen bestuurslid, het voorzitterschap van het bestuur van Renée Kranenberg overgenomen. Renée heeft zich vijf jaar als oprichter en voorzitter fulltime vrijwillig voor de stichting ingezet. Zij heeft per 1 december 2020 de dagelijkse operatie van de stichting als directeur op zich genomen. Er is bewust gekozen voor een ZZP constructie om op deze manier de financiële continuïteit van de stichting te waarborgen en geen onnodige risico’s aan te gaan. Haar vergoeding is beneden modaal. Als je hier vragen over hebt beantwoorden we die graag.

ANBI beleidsplan

Stichting Kinderfeest is een Algemeen Nut Beogende Instelling.
|

“Ieder kind verdient naar mijn idee een leuke verjaardag. Want je verjaardag moet een dag zijn om naar uit te kijken, zonder buikpijn! Help je mee?”

Renée Kranenberg
Oprichter / Directeur