Over ons

Een klein feestje, maar met een grote impact
Home » Over ons

Een kleine bijdrage, een grote impact

Wie zijn wij en wat doen we?
Wij zijn een professionele vrijwilligersorganisatie, die verjaardagsfeestjes organiseert voor kinderen op de basisschool – of die leeftijd hebben en op het speciaal onderwijs zitten – die langere tijd in armoede leven. Dat leven in armoede heeft een blijvende impact op het kind. Vaak worden kinderen buitengesloten, zijn onzeker en kunnen niet meedoen met buitenschoolse activiteiten. Dit heeft allemaal invloed op de psychologische ontwikkeling van een kind en vergroot de kans op achterstanden en ongelijkheid. En daar doen wij samen met iets aan!

Je verjaardagsfeestje vieren met je vriendjes en vriendinnetjes is namelijk een zeer belangrijk onderdeel van je jeugd. Jarig zijn is voor ieder kind iets speciaals en wij maken er samen met onze partners een onvergetelijke dag van. Het maakt kinderen blij, zorgt voor sociale verbinding, meer gelijkwaardigheid op school en draagt daadwerkelijk bij de versterking van het zelfvertrouwen en de zelfwaardering. Dit blijkt niet alleen uit de dagelijkse contacten die wij hebben, maar ook uit onderzoek dat wij begin 2023 publiceerden. Een verjaardagsfeestje is dus geen luxe, maar een enorm belangrijk moment in het leven van een opgroeiend kind!

Geschiedenis van de stichting
In 2016 is de stichting opgericht door Renée Kranenberg en Mieke Deiters. Met hulp van vele anderen hebben zij hun schouders er onder gezet en de stichting laten groeien en bloeien. Renée heeft zich ruim zeven jaar voor de stichting ingezet, het laatste jaar als directeur. Medio 2023 heeft zij afscheid genomen om op andere plekken haar talenten in te zetten.

In de corona periode hebben wij veel kinderen blij kunnen maken met een pretpakket, maar in de loop van 2022 konden we gelukkig weer echt verder met het organiseren van gevarieerde kinderfeestjes, samen met veel betrokken feestlocaties.

In mei 2023 is Pierre van der Gijp gestart als interim directeur, om samen met het bestuur een plan te maken om de stichting vanaf 2024 verder te laten groeien. We streven naar (minstens) 1.000 feestjes per jaar vanaf 2026.

ANBI beleidsplan

Stichting Kinderfeest is een Algemeen Nut Beogende Instelling.
|

“Ieder kind verdient naar mijn idee een leuke verjaardag. Want je verjaardag moet een dag zijn om naar uit te kijken, zonder buikpijn! Help je mee?”

Renée Kranenberg
Oprichter