‘De kinderen voelen zich echt jarig’

Fatima heeft 3 dochters. Voor twee van de dochters is er een feestje door Stichting Kinderfeest bij KidZcity georganiseerd. Één van die feestjes was pas geleden. De oudste dochter is pas in september jarig, maar ook voor haar komt een feestje.

Het kinderfeest
‘Uit mijn ervaring is het heel bijzonder om een feestje te krijgen. We zijn naar KidZcity geweest met allerlei dingen erop en eraan. De kinderen kregen ook nog frietjes en een ijsje. Een feestje als dit zou ik zelf niet kunnen organiseren, ik zou het wel heel leuk vinden maar omdat je het financieel niet goed hebt ga je dat niet doen.’ De kinderen vonden het feestje erg leuk volgens Fatima,’ Ze worden er gewoon heel blij van. Ze voelen zich echt jarig en het is ook gewoon heel leuk dat ze nu mogen meedoen net zoals andere kinderen. Mijn middelste dochter is bijvoorbeeld twee keer naar een verjaardagfeestje geweest, gewoon bij iemand thuis, ze vond het al superleuk dat ze daarvoor uitgenodigd was. Maar dit jaar zijn ze zelf in het zonnetje gezet, het is gewoon een feest.’

 

‘Ze zaten al te huppelen op de dag van het feestje. Met mijn jongste dochter zijn we ook naar KidZcity geweest, met Stichting kinderfeest.’ Fatima was daar heel tevreden over, “Toen heb ik gevraagd of we met de tweede dochter ook naar KidZcity konden gaan en we zijn nu net geweest.’

Ervaring voor de ouder
Fatima die probeert altijd wel wat te maken van de verjaardagen van haar dochters, ‘Op school deelden ze wel een traktatie uit, maar echt een feestje met vriendinnen uitnodigen, dat is heel bijzonder. Het is voor mij minder zwaar op deze manier, ik probeer iedere keer een smoesje te verzinnen voor wanneer het verjaardagsfeestje komt. Dan zeg ik, ‘volgend jaar doen we het’. Kinderen onthouden dat soort beloftes altijd. Voor mij was het daarom heel fijn dat Stichting Kinderfeest een feestje organiseerde. Ik heb de belofte nu waargemaakt.’

‘Uit mijn ervaring is het gewoon heel lastig om een kinderfeestje te organiseren omdat ik het financieel moeilijk heb. Dat het voor je georganiseerd wordt maakt je echt een stukje lichter. Je hoeft je geen zorgen te maken over het kinderfeestje want het wordt voor je gedaan.’

Niet alleen Fatima en haar dochters werden blij van het feestje maar ook de andere kinderen die uitgenodigd waren vonden het een leuke ervaring, ‘De vriendinnetjes die mijn dochter meegenomen had waren heel enthousiast. Die willen ook allemaal naar KidZcity. Het is echt heel fijn dat ik het gekregen heb, het heeft zoveel stress bespaard. Superfijn dat mijn kinderen dit keer mochten meedoen!’

Interviewer en schrijfster artikel: Froukje Idema